Welk geluidsniveau heeft je wasmachine nodig?

Welk geluidsniveau heeft je wasmachine nodig

Welk geluidsniveau heeft je wasmachine nodigEen wasmachine heeft een bepaald geluidsniveau nodig om goed te kunnen functioneren, maar dat geluidsniveau kan variëren afhankelijk van het merk en model van de wasmachine. Het geluidsniveau van een wasmachine wordt meestal gemeten in decibel (dB). Gemiddeld genomen produceren wasmachines een geluidsniveau tussen de 50 en 80 dB, afhankelijk van het programma dat wordt gebruikt. Maar welk geluidsniveau heeft je wasmachine nodig? Houdt er rekening mee dat hoe lager het geluidsniveau van jouw wasmachine, hoe stiller de wasmachine zal zijn tijdens het gebruik.

Een stille wasmachine voor op zolder of in jouw slaapkamer

Het geluidsniveau van een wasmachine kan ook variëren, afhankelijk van het programma dat je gebruikt. Sommige programma’s, zoals het centrifugeren, kunnen meer geluid produceren dan andere programma’s. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het geluidsniveau van een wasmachine, zoals het ontwerp van de trommel, het materiaal van de trommel en de kwaliteit van de motoren.

Welk geluidsniveau heeft je wasmachine nodig

Het is belangrijk om te overwegen hoeveel geluid een wasmachine zal maken tijdens het gebruik, vooral als je van plan bent om de wasmachine in of vlakbij jouw woon-, werk- of slaapkamer te plaatsen. Kies je voor een normale, een stille of een extra stille wasmachine? Je kan het geluidsniveau vinden op het energielabel van de wasmachine. Kijk altijd naar het maximale geluidsniveau tijdens het centrifugeren en onthoudt dat elke 3 decibel meer een verdubbeling van het geluid is.

Extra stille wasmachine (71 db)

Wil je ook nog energie besparen? Kies dan voor een extra stille wasmachine met een hoge energie-efficiëntieklasse. Zo ben je niet alleen aan het besparen op lawaai, maar ook op je energierekening. En als je het druk hebt, kun je kiezen voor een wasmachine met een snelle wasprogramma. Zo ben je snel weer klaar en kun je je tijd aan andere belangrijke zaken besteden.

Met een extra stille wasmachine hoef je je geen zorgen meer te maken over lawaai tijdens het wassen. Je kunt kiezen voor verschillende capaciteiten, zodat je altijd de juiste wasmachine kiest voor jouw behoeften. En met verschillende wasprogramma’s en opties, zoals een voorwas, kun je altijd de juiste was behandeling kiezen voor je kleding.

Stille wasmachine (72 of 73 db)

Met een extra stille wasmachine hoeft lawaai tijdens het wassen geen probleem meer te zijn. Het is niet alleen handig om te kiezen voor een stille wasmachine als je in dezelfde ruimte moet werken of slapen als je wasmachine, maar een stille wasmachine is ook perfect als je een kleine woning hebt of in een appartement woont. Bovendien bespaar je ook nog eens op je energierekening.

Normale wasmachine (74 tot 77 db)

Met deze wasmachine heb je nog steeds het gemak om de was te doen, wanneer het jou uit komt, maar wordt het wel aangeraden om de wasmachine in een andere ruimte te plaatsen.
Een wasmachine met een normaal geluidsniveau is echter wel een stuk goedkoper dan een stille wasmachine.

Luide wasmachine (78 db of meer)

Een luide wasmachine maakt veel meer geluid, maar als je de wasmachine in een andere kamer plaatst, kun je er nog steeds goed gebruik van maken. Of doe de was wanneer je niet thuis bent, zodat je minder last hebt van het lawaai. Bovendien kun je bij een luide wasmachine profiteren van verschillende wasprogramma’s en opties, zoals een voorwas en koude was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *