Kostenbesparing met energiezuinige wasmachines

Kostenbesparing met energiezuinige wasmachines

Hoeveel scheelt een zuinige wasmachineNatuurlijk is het fijn om energie te besparen, maar hoe doe je dat nou precies met je wasmachine? Hieronder geven we je 5 kostenbesparing tips om energie te besparen met je huidige wasmachine. Lees de tips aandachtig door en zorg ervoor dat je tot wel honderden euro’s kan besparen over de levensduur van je wasmachine.

Energie besparen met uw huidige wasmachine

  1. Kies voor een kort programma op 60 graden. Een kort programma op een lagere temperatuur kan zuiniger zijn dan een lang programma op een hogere temperatuur. Zo bespaar je niet alleen energie, maar ook tijd.
  2. Laat de wasmachine niet halfvol draaien. Zorg ervoor dat de wasmachine altijd goed gevuld is, maar niet te vol. Op deze manier bespaar je water en energie.
  3. Maak gebruik van de eco-stand. Veel wasmachines hebben een eco-stand, waarmee je extra energie kunt besparen. Zo hebben Miele en Bosch eco-programma’s die speciaal ontwikkeld zijn om zo zuinig mogelijk te wassen.
  4. Combineer de eco-stand met een kort programma. Sommige wasmachines, zoals AEG wasmachines, bieden de mogelijkheid om de eco-stand te combineren met een kort programma op 60 graden. Zo bespaar je niet alleen energie, maar ook tijd.
  5. Zorg voor regelmatig onderhoud. Door regelmatig onderhoud te plegen aan je wasmachine, zoals het schoonmaken van de filters, blijft de machine optimaal werken. Hierdoor verbruikt de wasmachine minder energie en gaat hij langer mee.

Hoeveel scheelt een zuinige wasmachine?

Kostenbesparing met energiezuinige wasmachinesBent u benieuwd naar hoeveel geld u kunt besparen met een zuinige wasmachine? Het antwoord is: behoorlijk wat! Een zuinige wasmachine verbruikt namelijk veel minder energie dan een normale wasmachine. Gemiddeld kunt u met een zuinige wasmachine tot wel €50 per jaar besparen op uw energierekening in vergelijking met een normale wasmachine. Dat lijkt misschien niet veel, maar bedenk eens hoeveel dat is over de levensduur van de wasmachine. Bovendien zijn veel zuinige wasmachines tegenwoordig uitgerust met slimme functies zoals een eco-stand of een kort programma op lage temperatuur, waarmee u nog meer energie kunt besparen. Kortom, het loont zeker de moeite om te investeren in een zuinige wasmachine en zo bij te dragen aan een duurzame toekomst én uw portemonnee.

Verschil in energie tussen een oude en nieuwe wasmachine

Wilt u weten hoeveel energie u kunt besparen door uw oude wasmachine te vervangen voor een nieuwe? Het antwoord is: heel wat! Een nieuwe wasmachine verbruikt namelijk veel minder energie dan een oude wasmachine. Gemiddeld verbruikt een oude wasmachine zo’n 1 kWh per wasbeurt, terwijl een nieuwe, energiezuinige wasmachine slechts 0,5 kWh per wasbeurt nodig heeft. Dit is maar liefst een bseparing van 50% in energie. Kortom, echt tijd om te overwegen de oude machine in te ruilen voor een nieuwe energiezuinige wasmachine.

Welk wasprogramma is het zuinigst?

Als je wilt besparen op energie bij het wassen van normaal vervuilde was, is het aan te raden om het eco-programma te gebruiken. Dit programma maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de was grondig te reinigen met minder energieverbruik. Het eco-programma is ontworpen om wasgoed op een lagere temperatuur te wassen, wat niet alleen minder energie verbruikt, maar ook beter is voor het milieu. Het energielabel van de wasmachine is gebaseerd op het eco-programma, dus het is de meest efficiënte manier om te wassen.

Als de was niet erg vuil is, kun je overwegen om te wassen op 30 graden in plaats van 60 graden. Door op een lagere temperatuur te wassen, verbruik je minder energie en bespaar je op je energierekening. Moderne wasmachines zijn zo ontworpen dat ze de was grondig kunnen reinigen op lagere temperaturen, zonder dat de kwaliteit van het wasresultaat wordt verminderd. Door te kiezen voor een lager wasprogramma, draag je ook bij aan een duurzamere levensstijl.

Kortom, het eco-programma is de meest energiezuinige manier om de was te doen en als de was niet al te vuil is, kan wassen op een lager programma zoals 30 graden, ook flink wat energie besparen. Zo kun je geld besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *